Η τριχόπτωση έχει τις εποχές της

Η τριχόπτωση έχει τις εποχές της

Μια νέα μελέτη του πανεπιστημίου Johns Hopkins εξετάζει τη σχέση μεταξύ εποχικότητας και τριχόπτωσης σε πληθυσμιακό επίπεδο, χρησιμοποιώντας δεδομένα της Google Trends.

Μια νέα μελέτη του British Journal of Dermatology εξετάζει τη σχέση μεταξύ των εποχών του έτους και της απώλειας μαλλιών σε πληθυσμιακό επίπεδο χρησιμοποιώντας δεδομένα της Google Trends. Και στις οκτώ χώρες που αναλύθηκαν στη μελέτη, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο σχετίζονταν με μεγαλύτερη τριχόπτωση.

 

 

Τα ευρήματα της έρευνας υποστηρίζουν προηγούμενες μελέτες που είχαν όμως περιοριστεί σε μικρά μεγέθη δειγμάτων ή σε ομοιογενείς πληθυσμούς σε περιορισμένες γεωγραφικές τοποθεσίες. Όμως η φυσιολογία της τριχόπτωσης που σχετίζεται με την εποχιακή διακύμανση είναι άγνωστη.

 

 

"Αυτή η μελέτη συνέθεσε ψηφιακά επιδημιολογικά δεδομένα και από τα δύο ημισφαίρια για να επιβεβαιώσει την κλινική υποψία ότι οι εποχές του καλοκαιριού και του φθινοπώρου σχετίζονται με μεγαλύτερη τριχόπτωση", δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Dr. Shawn Kwatra, από τη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. "Το εύρημα αυτό είναι κλινικά σημαντικό για τους ασθενείς που παρουσιάζουν τους καλοκαιρινούς και τους φθινοπωρινούς μήνες επιδείνωση της τριχόπτωσης και έχει επιπτώσεις στην εκτίμηση της αποτελεσματικότητας των θεραπειών. Η μελλοντική έρευνα θα διευκρινίσει περαιτέρω αυτή τη σχέση και θα εξετάσει τη φυσιολογία του κύκλου της τρίχας".

 

E.Y. Hsiang, Y.R. Semenov, C. Aguh, S.G. Kwatra. Seasonality of hair loss: a time series analysis of Google Trends data 2004 to 2016. British Journal of Dermatology, 2017; DOI: 10.1111/bjd.16075

 

Πηγή: https://www.sciencedaily.com


Εκτύπωση   Email