ΕΟΠΥΥ: Υποχρεωτική η συνταγογράφηση και στα βιβλιάρια υγείας

ΕΟΠΥΥ: Υποχρεωτική η συνταγογράφηση και στα βιβλιάρια υγείας

Νέες οδηγίες του ΕΟΠΥΥ προς όλους τους φορείς: Η καταχώρηση των συνταγών θα πρέπει στο εξής να γίνεται ΚΑΙ στα βιβλιάρια ασθενείας.

Ο ΕΟΠΥΥ, με έγγραφο που απέστειλε σε όλες τις υγειονομικές περιφέρειες, τους ιατρικούς, αλλά και τους φαρμακευτικούς συλλόγους, τονίζει ότι οι γιατροί υποχρεούνται πλέον να καταχωρούν την συνταγή και στο βιβλιάριο υγείας του ασθενούς και όχι μόνον στο ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης.

Οι  φαρμακοποιοί με την σειρά τους, θα πρέπει να ελέγχουν τα αναγραφόμενα και να καταχωρούν με τη σειρά τους την εκτέλεση της συνταγής. Έτσι, κάθε συνταγή πρέπει απαραίτητα να συνοδεύεται από το βιβλιάριο. 

Για όσους γιατρούς και φαρμακοποιούς δεν συμμορφωθούν με τις ανωτέρω οδηγίες, προβλέπονται κυρώσεις από τον ΕΟΠΥΥ. 

Να υπενθυμίσουμε ότι τα συναρμόδια υπουργεία έχουν αποφασίσει τη σταδιακή κατάργηση των βιβλιαρίων ασθένειας.

Πριν λίγο καιρό είχε ανακοινωθεί ότι για τις παροχές φαρμάκων θα χρειαζόταν μόνον ο ΑΜΚΑ του ασθενούς , με εξαίρεση τα φάρμακα υψηλού κόστους τα οποία διατίθενται μόνο από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και άρα μόνο για αυτές τις περιπτώσεις προβλεπόταν χρήση βιβλιαρίων.

Γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο είχε σταματήσει η έκδοση νέων βιβλιαρίων, πράγμα που σημαίνει ότι αναμένεται έλλειψη συνταγολογίων. Οι οδηγίες του ΕΟΠΥΥ είναι να χρησιμοποιούνται ως βιβλιάρια υγείας τα παλιά συνταγολόγια του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ!!!

( Φωτογραφία από το www.protothema.gr )


Εκτύπωση   Email