10 εκπληκτικά οφέλη του σεξ για την υγεία μας

10 εκπληκτικά οφέλη του σεξ για την υγεία μας

Τα «καλά» του καλού σεξ πάνε πολύ πέρα από την κρεβατοκάμαρα.

Το ξέρουμε ότι σας αρέσει το σεξ για όλους τους γνωστούς και προφανείς λόγους. Όμως το σεξ, μπορεί να είναι και ωφέλιμο γενικότερα για την υγεία μας. Ιδού λοιπόν, 10 οφέλη που μας προσφέρει μια πλούσια σεξουαλική ζωή:

 

1. Βοηθάει το ανοσοποιητικό μας σύστημα

 

"Οι σεξουαλικά δραστήριοι άνθρωποι περνούν λιγότερες ημέρες ασθενείς", λέει η Δρ. Yvonne K. εμπειρογνώμονας σεξουαλικής υγείας. Οι άνθρωποι που κάνουν σεξ είναι καλύτερα προστατευμένοι από τα μικρόβια, τους ιούς και άλλους εισβολείς. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Wilkes στην Πενσυλβάνια διαπίστωσαν ότι οι φοιτητές που έκαναν σεξ δύο φορές την εβδομάδα είχαν υψηλότερα επίπεδα ενός συγκεκριμένου αντισώματος σε σύγκριση με τους μαθητές που έκαναν σεξ λιγότερο συχνά.

 

2. Βελτιώνει τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης στις γυναίκες

 

Ένα ισχυρό πυελικό έδαφος είναι σημαντικό για την αποφυγή της ακράτειας, που θα επηρεάσει περίπου το 30% των γυναικών σε κάποια στιγμή της ζωής τους. Το καλό σεξ είναι σαν μια προπόνηση για τους μυς του πυελικού σας εδάφους. Όταν έχετε οργασμό, προκαλεί συσπάσεις σε αυτούς τους μυς, γεγονός που τους ενισχύει.

 

3. Μειώνει την αρτηριακή πίεση

 

Η έρευνα εντόπισε μια σχέση μεταξύ σεξ και χαμηλότερης αρτηριακής πίεσης, λέει ο Joseph J. Pinzone, MD., διευθύνων σύμβουλος και ιατρικός διευθυντής της Amai Wellness. «Έχουν υπάρξει πολλές μελέτες», λέει. "Μια μελέτη ορόσημο διαπίστωσε ότι η σεξουαλική επαφή ειδικά (όχι ο αυνανισμός) μείωσε τη συστολική αρτηριακή πίεση."

 

4. Είναι ΚΑΙ γυμναστική

 

«Το σεξ είναι μια πολύ καλή μορφή άσκησης», λέει ο Pinzone. Δεν θα αντικαταστήσει τον διάδρομο, αλλά σίγουρα, κάνει δουλειά. Το σεξ καίει περίπου πέντε θερμίδες ανά λεπτό, τέσσερις περισσότερες θερμίδες από το να βλέπει κανείς τηλεόραση. Αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και χρησιμοποιεί διάφορους μυς.

 

5. Ενισχύει τη Libido

 

Επιθυμείτε μια πιο ζωντανή σεξουαλική ζωή; «Το να κάνεις σεξ, θα κάνει το σεξ καλύτερο και θα βελτιώσει τη λίμπιντο σου», λέει ο Lauren Streicher, MD., βοηθός καθηγητής μαιευτικής και γυναικολογίας του Πανεπιστημίου του Northwestern στο Σικάγο.

Για τις γυναίκες, η σεξουαλική επαφή ενισχύει την κολπική λίπανση, την ροή του αίματος, και την ελαστικότητα και όλα αυτά κάνουν το σεξ καλύτερο και δημιοργούν μεγαλύτερη επιθυμία γι’αυτό.

 

6. Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής

 

Μια καλή σεξουαλική ζωή είναι ωφέλιμη για την καρδιά σας. Εκτός του ότι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε τον καρδιακό σας ρυθμό, το σεξ σας βοηθά να διατηρήσετε τα επίπεδα οιστρογόνου και τεστοστερόνης σε ισορροπία. Και όταν αυτά είναι σε χαμηλά επίπεδα, εμφανίζονται πολλά προβλήματα, όπως η οστεοπόρωση ή ακόμη και καρδιακές παθήσεις.

Κατά τη διάρκεια μιας μελέτης, οι άνδρες που είχαν σεξουαλικές επαφές τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, ήταν κατά το ήμισυ πιο πιθανό να πεθάνουν από καρδιακές παθήσεις, όπως οι άνδρες που έκαναν σεξ σπάνια.

 

7. Μειώνει τον πόνο

 

Πριν πάρετε μια ασπιρίνη, δοκιμάστε έναν οργασμό! "Ο οργασμός μπορεί να εμποδίσει τον πόνο", λέει ο Barry R. Komisaruk, PhD, διακεκριμένος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του New Jersey. Απελευθερώνει μια ορμόνη που σας βοηθά να αυξήσετε το όριο του πόνου σας.

Η διέγερση χωρίς οργασμό μπορεί επίσης να έχει αποτέλεσμα. "Έχουμε διαπιστώσει ότι η κολπική διέγερση μπορεί να εμποδίσει τον χρόνιο πόνο στην πλάτη και στα πόδια, και πολλές γυναίκες μας έχουν πει ότι η αυτο-διέγερση των γεννητικών οργάνων μπορεί να μειώσει τις κράμπες της περιόδου, τον αρθριτικό πόνο και σε μερικές περιπτώσεις ακόμη και τον πονοκέφαλο", λέει ο κ. Komisaruk.

 

8. Μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του προστάτη

 

Οι άνδρες που εκσπερματώνουν συχνά (τουλάχιστον 21 φορές το μήνα) έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη. Αυτό διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια μίας μελέτης, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης.

Βεβαίως δεν έχει αποδειχθεί ότι το σεξ ήταν ο μόνος λόγος που έπαιζε ρόλο σε αυτήν τη μελέτη. Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν τον κίνδυνο καρκίνου. Αλλά σίγουρα, περισσότερο σεξ δεν θα βλάψει.

 

9. Βελτιώνει τον ύπνο

 

Μπορεί να αποκοιμηθείτε πιο εύκολα μετά το σεξ και υπάρχει εξήγηση γι’αυτό.

"Μετά τον οργασμό, απελευθερώνεται η ορμόνη προλακτίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για τα αισθήματα χαλάρωσης και υπνηλίας" είπε η Sheenie Ambardar, MD.ψυχίατρος στο West Hollywood.

 

10. Ελαφρύνει το άγχος

 

Το να είστε αγκαλιά με τον σύντροφό σας μπορεί να μετριάσει το άγχος και τη νευρικότητα.

Η Ambardar λέει ότι το άγγιγμα και το αγκάλιασμα μπορούν να απελευθερώσουν τη φυσική ορμόνη που δίνει την αίσθηση χαλάρωσης στο σώμα. Η σεξουαλική διέγερση απελευθερώνει μια χημική ουσία του εγκεφάλου που ανατροφοδοτεί το σύστημα ευχαρίστησης και ανταμοιβής του εγκεφάλου σας.

 

Πηγή: https://www.webmd.com/default.htm


Εκτύπωση   Email