Ερωτας σε δύο χρόνους

«Ερωτας σε δύο χρόνους» Μια ερωτική νουβελα, τροφή για σκέψη

Ερωτας σε δυο χρόνους - Νουβέλα - Συγγραφέας:  Γεράσιμος Θεοδόσης - Εκδόσεις: ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Τρανή απόδειξη ότι δεν είναι ανάγκη ένα μυθιστόρημα να είναι 400, 500, 600 σελίδες για να είναι καλό. Στο Έρωτας σε δυο χρόνους, ο συγγραφέας Γεράσιμος Θεοδόσης, έχει πετύχει μέσα σε λίγες σελίδες να αφηγηθεί μια συγκινητική και κυρίως ιδιότυπη ιστορία αγάπης και ταυτόχρονα έχει καταφέρει να κάνει τον αναγνώστη να «σκεφτεί», δίνοντάς του αφορμή για προβληματισμό. Να σκεφτεί, να αναλογιστεί, ίσως και να διαλογιστεί πάνω στις ζωές των δυο ηρώων αρχικά και μετά στην δικιά του ζωή και ύπαρξη και πιο μετά πάνω στο νόημα και στην έννοια του έρωτα αλλά και της πορείας του κάθε ανθρώπου στην ζωή.

Το μυθιστόρημα είναι "στημένο" σε δύο τόπους και σε δύο χρονικές στιγμές. Οι ήρωες είναι δύο, ένας άνδρας και μια γυναίκα που αγαπιούνται παράφορα, που αγαπιόντουσαν από πάντα, αλλά στιγμές, συγκυρίες και συνθήκες βάζουν εμπόδια στον έρωτά τους. Οι τόποι είναι δύο, ένα ξενοδοχείο κι ένα καφέ, όπου παρακολουθούμε να ξετυλίγονται οι ζωές τους και τους ακούμε να κουβεντιάζουν ή μάλλον να φιλοσοφούν με την πείρα που τους έχει «φορτώσει» η αγάπη τους και το ανεκπλήρωτο πάθος τους. Και οι χρονικές στιγμές που εκτυλίσσεται η ιστορία, είναι δύο. Ο χρόνος είναι εξ άλλου και το καθοριστικό συστατικό του έρωτα. Του έρωτα των δυο εραστών που ταξιδεύει μέσα στον χρόνο, προσπαθώντας να εκπληρωθεί. Όμως ας μην σας πω όλη την ιστορία, προφανώς είναι καλύτερα να το διαβάσετε και να το χαρείτε μόνοι σας.

Όπως είπαμε το βιβλίο αυτό διαβάζεται εύκολα κι ας μην έχει εύκολα νοήματα. Κρατάει το ενδιαφέρον και σου δίνει «τροφή για σκέψη» . Κυρίως αυτό είναι κατ’εμέ το ατού του «Έρωτα σε δυο χρόνους». Διαβάστε το και πείτε μας την γνώμη σας.

 

 


Εκτύπωση   Email