Αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους τρεις στους τέσσερις οφειλέτες

Αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους τρεις στους τέσσερις οφειλέτες

Τρεις στους τέσσερις οφειλέτες του Δημοσίου, δηλώνουν ότι δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους  στην μοναδική ρύθμιση που ισχύει σήμερα, αυτή των δώδεκα δόσεων. Η αιτία βέβαια είναι η δεινή οικονομική τους κατάσταση.

 
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Καθημερινή, μόνον 1 εκατομμύριο οφειλέτες της εφορίας και των ασφαλιστικών ταμείων έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους, είτε πρόκειται για χρέη στην εφορία είτε για ασφαλιστικές εισφορές.

Το 2015 είχε θεσπιστεί η ρύθμιση των 1000 δόσεων από την παρούσα κυβέρνηση, την οποία όμως έχασαν 300.000 οφειλέτες, εξ αίτιας της αδυναμίας τους να ανταποκριθούν ταυτόχρονα στις τρέχουσες υποχρεώσεις αλλά και στις υποχρεώσεις καταβολής των δόσεων.

Η αδυναμία των φορολογούμενων να ανταποκριθούν αναγκάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να ζητά από τους πιστωτές της χώρας νέα ρύθμιση στην οποία θα ενταχθούν όσοι πραγματικά δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους.

Σημειωτέον όμως ότι οι θεσμοί μονίμως διαφωνούν με τις ευνοϊκές ρυθμίσεις επειδή θεωρούν ότι όσο θεσπίζονται τόσο θα αυξάνονται τα χρέη στο δημόσιο, καθώς όλοι θα περιμένουν μια νέα ρύθμιση.

Σε κάθε περίπτωση απέστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε εκπόνηση σχεδίου που θα λαμβάνει υπ'όψιν της συγκεκριμένα κριτήρια, εισοδηματικά, περιουσιακά και βιωσιμότητας, έτσι ώστε στη νέα ρύθμιση να ενταχθούν αυτοί που αποδεικνύουν ότι μπορούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους σε βάθος χρόνου.


Εκτύπωση   Email