Πρωτομαγιά: Απεργίες στις συγκοινωνίες

Πρωτομαγιά: Απεργίες σε πλοία, τραίνα, λεωφορεία, προαστιακό.

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν την Τετάρτη 1η Μαΐου οι συρμοί του ηλεκτρικού (πρώην ΗΣΑΠ), τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και ο σιδηρόδρομος (ΤΡΑΙΝΟΣΕ), λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι προκειμένου να συμμετάσχουν στις καθιερωμένες απεργιακές συγκεντρώσεις. 

 

Στο μετρό οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως στις 9 το πρωί.

Αναλυτικά τα ΜΜΜ :

  • Λεωφορεία, Τρόλεϊ: 24ωρη απεργία την οποία εξήγγειλε η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ
  • ΗΣΑΠ: 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η Ένωση Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ
  • Προαστιακός: 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.
  • Μετρό: Στάση εργασίας έως τις 9:00 π.μ. Στη συνέχεια, δρομολόγια ανά 10′ ως τις 17:00 και ανά 15′ μετά. Στη γραμμή 3 δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο όλη τη μέρα.
  • Τραμ: Δρομολόγια ανά 20′

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Πρωτομαγιά από τις 00.01 τα ξημερώματα έως 24.00 τα μεσάνυχτα, αποφάσισε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

«Παρά τις συνεχείς πιέσεις και διαμαρτυρίες και τις αντίστοιχες υποσχέσεις των αρμοδίων,τα προβλήματα όχι μόνον δεν επιλύονται, αλλά εξακολουθούν να συσσωρεύονται καθημερινά, με αποκορύφωμα την εξακολούθηση εφαρμογής του νόμου για τις μειωμένες και ειδικές συνθέσεις στα επιβατικά μεσογειακά και ακτοπλοϊκά πλοία, τις συντάξεις, το ασφαλιστικό και τη συνεχιζόμενη παραβίαση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε ό,τι αφορά τις ώρες απασχόλησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Το σωματείο των ναυτικών καλεί την κυβέρνηση και την εργοδοσία να δώσει επιτέλους λύσεις στα προβλήματα, ενώ ζητά τη συμμετοχή όλων στην απεργιακή κινητοποίηση.

 


Εκτύπωση   Email