Το ΜΕΤΡΟ ανεβάζει τη ζήτηση για τα ακίνητα

Το ΜΕΤΡΟ ανεβάζει τη ζήτηση για τα ακίνητα

Λιγότερες εκτιμάται ότι θα είναι το 2019, σε σχέση με το 2018, οι ευκαιρίες στην αγορά κατοικίας...

...καθώς το διάστημα 2016-2018 μεγάλος αριθμός ποιοτικών ακινήτων σε καλή τοποθεσία και σε χαμηλή τιμή άλλαξε χέρια, ενώ οι τιμές για πρώτη φορά ύστερα από μία δεκαετία αυξήθηκαν το 2018 σε ποσοστό 1,3%.

Όπως εξηγούν μεσίτες στην εφημερίδα «Εθνος», η ελληνική κτηματαγορά λόγω της σημαντικής ζήτησης από το εξωτερικό έχει, σε μεγάλο βαθμό, αυτονομηθεί σε σχέση με την υπόλοιπη οικονομία, το τραπεζικό σύστημα και την εσωτερική ζήτηση, που παραμένει χαμηλή. Γι’ αυτό το 2019, παρ’ ότι είναι χρονιά εκλογών, η ζήτηση για ακίνητα εκτιμάται ότι θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, σε σύγκριση με το 2018.

Οφέλη θα έχουν ιδιοκτήτες και αγοραστές κατοικιών στα νότια προάστια της Αθήνας, με το ενδιαφέρον να παραμένει υψηλό, κατά βάση από ξένους και σε μικρότερο βαθμό από Έλληνες, για αγορά κατοικίας στη Γλυφάδα, στον Άλιμο, στην Αργυρούπολη και την Ηλιούπολη.

Το πρόγραμμα χορήγησης άδειας διαμονής σε υπηκόους τρίτων χωρών για επενδύσεις σε ακίνητα ελάχιστης αξίας 250.000 ευρώ, σε συνδυασμό με τις καλές αποδόσεις μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης με επικρατέστερη την πλατφόρμα Airbnb, τροφοδοτεί τη ζήτηση για τις συνοικίες που βρίσκονται ή γειτνιάζουν με την Αθηναϊκή Ριβιέρα, όπου οι νέες οικοδομές αυξάνονται και πληθύνονται.

 

Πηγή: https://banks.com.gr


Εκτύπωση   Email