Παράνομο τσίπουρο και άλλα αλκοολούχα, στα δίχτυα της ΑΑΔΕ

Παράνομο τσίπουρο και άλλα αλκοολούχα, στα δίχτυα της ΑΑΔΕ

Από ελέγχους της ΑΑΔΕ κατά την Πασχαλινή περίοδο, δεσμεύτηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες παράνομων οινοπνευματωδών ποτών

Σημαντικά ήταν τα αποτελέσματα δύο μεγάλων πανελληνίων επιχειρήσεων ελέγχων που πραγματοποίησε η Γενική Δ/νση Τελωνείων και ΕΦΚ της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), κατά τη διάρκεια της πασχαλινής περιόδου με στόχο το λαθρεμπόριο αλκοολούχων προϊόντων.

Συνολικά, διενεργήθηκαν 971 έλεγχοι, ελήφθησαν 206 δείγματα και δεσμεύτηκαν και κατασχέθηκαν 12.881 λίτρα αλκοολούχων προϊόντων. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονταν τσίπουρα, τσικουδιά αλλά και κρασιά.

Οι σημαντικότερες υποθέσεις που εντοπίστηκαν από την ΑΑΔΕ είναι οι εξής:

1) Το Τελωνείο Βόλου, στις 13/04/2019, σε κατάστημα σούπερ μάρκετ και σε διάφορους αποθηκευτικούς χώρους, εντόπισε 879 φιάλες αλκοολούχων ποτών (ουίσκι, βότκα, τεκίλα) που έφεραν ταινίες φορολογίας αλλοδαπής προέλευσης (Βουλγαρίας), καθώς επίσης ξυσμένες και επικολλημένες ξανά ελληνικές ταινίες φορολόγησης.

2) Η ΚΟΕ του Β΄ Τελωνείου Εξαγωγών-Εισαγωγών Πειραιά, με τη συνδρομή δικαστικού λειτουργού, μετά από έλεγχο που διενήργησε σε επαγγελματική εγκατάσταση στην Αθήνα και στην οικία υπαλλήλου της επιχείρησης, εντόπισε και κατέσχεσε 772 φιάλες που περιείχαν 476,675 λίτρα αλκοολούχων ποτών (βότκα, ουίσκι κλπ), για τα οποία δεν υπήρχαν νόμιμα φορολογικά παραστατικά και δεν προέκυπτε η νόμιμη προέλευση και κατοχή τους.

3) Το Τελωνείο Αθηνών, στις 22/04/2019, μετά από έρευνα σε μίνι μάρκετ εντόπισε και δέσμευσε 471 φιάλες με οινοπνευματώδη ποτά (βότκα, κλπ).

4) Το Τελωνείο Λάρισας, στις 22/04/2019, σε έλεγχο που πραγματοποίησε, με τη συνδρομή δικαστικού λειτουργού και των Αστυνομικών Αρχών, σε δύο αποθήκες και σε μία οικία στον Τύρναβο, εντόπισε συνολικά 8.782 λίτρα τσίπουρου, τα οποία βρίσκονταν σε ασκούς των 5 λίτρων και σε μεγάλες ανοξείδωτες δεξαμενές σε διαφορετικά σημεία αποθήκευσης, τα οποία και κατέσχεσε.

5) H ΚΟΕ του Τελωνείου Ηρακλείου, στο λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης, δέσμευσε 1.150 λίτρα τσίπουρου. 

6) H ΚΟΕ Ξάνθης, στις 22/04/2019, σε έλεγχο που διενήργησε στη συνοριακή δίοδο Μακάζα - Νυμφαίο Ροδόπης, εντόπισε και κατέσχεσε 71 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών.

7) To Τελωνείο Ρόδου, στις 21/04/2019, σε έλεγχο που διενήργησε σε οπωροπαντοπωλείο δέσμευσε 40 λίτρα τσικουδιά.

8) Το Τελωνείο Κω, στις 21/04/2019, σε έλεγχο που πραγματοποίησε σε υπαίθριο χώρο δέσμευσε 5 φιάλες τσίπουρου χωρίς ένδειξη, 5 ασκούς των 20 λίτρων με ένδειξη οίνος εξαιρετικός και 2 ασκούς των 5 λίτρων με ρετσίνα, όλα χωρίς παραστατικά.

9) Το Τελωνείο Κέρκυρας, σε κατάστημα εμπορίας φρούτων και λαχανικών, δέσμευσε 15 πλαστικές φιάλες του 1 λίτρου και 3 του μισού λίτρου με αλκοολούχο ποτό.

Πηγή: http://www.agrotypos.gr  


Εκτύπωση   Email