Κι αν όλοι αντιστεκόμασταν;

Κι αν όλοι αντιστεκόμασταν;

Δεν είναι μόνο τα δυσβάστακτα μέτρα που μας επιβάλλουν οι πολιτικές ηγεσίες η αιτία όλων των κακών.

Δεν είναι μόνο τα δυσβάστακτα μέτρα που μας επιβάλλουν οι πολιτικές ηγεσίες η αιτία όλων των κακών. Κατά την προσωπική μου γνώμη, ευθύνη έχουμε και όλοι εμείς οι οποίοι δεν αντιστεκόμαστε σθεναρά, αποδεχόμαστε σιωπηλά τα πάντα και προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς σε όλα, δίχως καμία καθυστέρηση.

Αν πραγματικά αντιστεκόμασταν όλοι σθεναρά, πόσο διαφορετικά θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα;

Πριν λίγες ημέρες, είχα μία συζήτηση σχετικά με την αύξηση την τιμής των καρτών για τα κινητά. Συζητούσαμε μεταξύ μας για το αν εμείς αντιστεκόμασταν και δεν παίρναμε κάρτες με 12 ευρώ, όλοι μας όμως, πόσο αυτό θα μπορούσε να αλλάξει δραστικά τα πράγματα. Αν όλοι εμείς αποφασίζαμε ως χώρα να αντισταθούμε για τους παράνομους φόρους και κάθε λογής αδικία που έχουμε υποστεί με την καθολική απουσία μας, με το να αρνηθούμε να πληρώσουμε αυτό που δεν οφείλουμε και είναι κλοπή κάποιου άλλου που προσπαθεί να τη φορτώσει σε εμάς. Θεωρώ πως όλα θα μπορούσαν να αλλάξουν αν είχαμε τη δύναμη να το τολμήσουμε.

Αλλά εμείς δεν έχουμε τη δύναμη για αυτή την αντίσταση. Δεχόμαστε αγόγγυστα όλα τα παράλογα μέτρα και μετά κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα. Μακάρι να βρούμε τη δύναμη και να αλλάξουμε, ο κόσμος αλλάζει όταν οι λίγοι αποφασίσουν να μεταπείσουν τους πολλούς.

Κείμενο: Μαρία Σκαμπαρδώνη


Εκτύπωση   Email