Ελληνικά πορτοκάλια, μήλα και ελαιόλαδο καταναλώνει η Ινδία

Ελληνικά πορτοκάλια, μήλα και ελαιόλαδο καταναλώνει η Ινδία

Την περαιτέρω ώθηση των εξαγωγών προς την Ινδία επιδιώκει η Ελλάδα. Η Ινδία θα είναι η τιμώμενη χώρα στην φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.


Η καλή πορεία των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων συνεχίζεται και το μεγαλύτερο μερίδιο των ελληνικών εξαγωγών κατέχει η Ιταλία με 18% και ακολουθούν η Γερμανία με 14,4% και η Βρετανία 7%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, τους πρώτους μήνες του 2019 καταγράφηκε αύξηση κατά 17,5% στις εξαγωγές σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Έτσι, ο τζίρος των ελληνικών εξαγωγών διαμορφώθηκε στα 33.5 δισεκατομμύρια ευρώ σημειώνονται αύξηση κατά 17.5% μέσα σε ένα χρόνο. 

Στενότερη συνεργασία με Ινδία και ΗΠΑ 


Η Shamma Jain, πρέσβειρα της Ινδίας στην Ελλάδα, η οποία θα είναι η τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, δήλωσε ότι υπάρχει ανάγκη να εντατικοποιηθεί η σύσφιξη των οικονομικών σχέσεων των δυο χωρών στους τομείς του πετρελαίου, της ναυτιλίας, των αγροτικών προϊόντων και των τροφίμων.

Μάλιστα ανέφερε ότι η Ινδία εισάγει από την Ελλάδα μήλα, πορτοκάλια, κατεψυγμένες φράουλες και λάδι. 

Στο πρόσφατο συνέδριο των Συνδέσμου Ελλήνων Εξαγωγέων παρευρέθηκε και παρακολούθησε τις εργασίες του και ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πράις, ο οποίος αναφέρθηκε στις συνεργασίες που προωθεί το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο για να ενισχυθεί η θέση των ελληνικών εξαγωγών, αλλά και των διεθνών συνεργασιών με έμφαση στην ενέργεια τις τηλεπικοινωνίες και την αγροδιατροφή. 

Οι εξαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών μαζί με τις διμερείς επενδύσεις Ελλάδας και ΗΠΑ είναι σε καλό κλίμα και το εμπορικό ισοζύγιο αυξάνεται και είναι ισορροπημένο, υπογράμμισε ο κ. Πάιατ. 

Πηγή: https://www.sbs.com.au

Πηγή Φωτογραφίας: https://www.sbs.com.au


Εκτύπωση   Email