Τί απέγιναν τα περίφημα αυτοκίνητα των διαβόητων γκάνγκστερ

Τί απέγιναν τα περίφημα αυτοκίνητα των διαβόητων γκάνγκστερ

Οι κακοί μπορεί να έφυγαν, αλλά τα αυτοκίνητά τους ζουν και βασιλεύουν.

 

Bonnie και Clyde

 

Πιθανώς το πιο διάσημο αυτοκίνητο απόδρασης, είναι ένα γκρίζο  Ford V-8  του 1934 που είχαν κλεψει οι Clyde Barrow και Bonnie Parker και το χρησιμοποίησαν σε ένα πολυ-πολιτειακό , 2,500-μιλίων έγκλημα (αφήνοντας πίσω τους εννέα πτώματα) πριν βρεθούν μπροστά από το μοιραίο  οδόφραγμα της αστυνομίας, στο Whiskey Pete στο Pimm της Νεβάδας. Η στιγμή εκείνη ήταν το αποκορύφωμα της ταινίας "Bonnie και Clyde", και οι περισσότερες από 100 σφαίρες που γάζωσαν το αυτοκίνητο καταγράφονται στην οθόνη με εξαιρετικά αποτελεσματική αργή κίνηση, δημιουργώντας έτσι μια σκηνή-ορόσημο του κινηματογράφου.

Αν ποτέ σας φέρει ο δρόμος σας στο Pimm, στη Νεβάδα, σταματείστε στο Resort and Casino του Whiskey Pete, γιατί εκεί βρίσκεται η Ford, εσκεμμένα αφημένη στο χάλι της, γεμάτη τρύπες από τα αστυνομικά πυρά.

 

 

John Dillinger

 

Το Essex Terraplane δεν ήταν και πολύ γνωστό, αλλά ο μπλουζίστας Ρόμπερτ Τζόνσον το ανέφερε σε ένα τραγούδι και ο John Dillinger αγόρασε ένα με μετρητά από τις τραπεζικές του εργασίες - δεν ήταν κλέφτης αυτοκινήτων όπως οι Bonnie και Clyde.

Το Terraplane, αξίας 150.000 δολαρίων, έχει μια ή δυο τρύπες από σφαίρες, αλλά είναι πολύ πιο διακριτικές από αυτές που είχε η καημένη η Ford. Ο Dillinger αγόρασε το αυτοκίνητο από την εταιρία Pothoff Brothers Motor Company στο St. Paul, της Μινεσότα, τον Μάρτιο του 1934, και έζησε μόνο λίγους μήνες μετά απ’αυτό. Για προφανείς λόγους, το αυτοκίνητο το είχε αγοράσει στο όνομα του αδελφού του Hubert, ο οποίος ήταν μαζί του όταν συνέτριψαν το Terraplane σε ένα αγρόκτημα στις 7 Απριλίου 1934. Λίγους μήνες αργότερα, ο Dilinger, έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών που «του την είχαν στημένη» μόλις βγήκε από το Biograph Theater στο Σικάγο.

Αυτό το Essex Terraplane, σήμερα βρίσκεται στο Εθνικό Μουσείο Εγλημάτων και τιμωρίας στην Washington, D.C.

 

 

Αλ Καπόνε

 

Μόνο το καλύτερο ταίριαζε στον αρχηγό του εγκληματος Al Capone. Μια πράσινη, τετραθέσια Cadillac 341 του 1928, που μπορεί να μην ήταν τόσο εντυπωσιακή στην εμφάνιση, δεν ήταν καν το κορυφαίο μοντέλο της Cadillac, αλλά ο Capone το είχε χρυσοπληρώσει για να έχει την απόλυτη θωράκιση και τον τέλειο εξοπλισμό. Ήταν το πραγματικό αυτοκίνητο του μαχητή. Φανταστείτε, μέχρι και ατσάλινα κουρτινάκια διέθετε, για να κατεβάνουν την ώρα των «μαχών»!

Αυτή η Cadillac πουλήθηκε το 2012 σε δημοπρασία από την RM Auctions, για 341.000 $!

 

 

Ο George “Machine Gun” Kelly ήταν επίσης «αυτοκινητάκιας». Ήταν γνωστό ότι αγαπούσε τις πολυτέλειες, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων υψηλής ισχύος και των ακριβών κοσμημάτων. Για μια περίφημη απαγωγή, χρησιμοποίησε μια Cadillac επτά επιβατών (ή Buick, το θύμα δεν ήταν σίγουρο). Καταλαβαίνετε βέβαια, ότι αγνοείται η τύχη του συγκεκριμένου αυτοκινήτου.

 

 

Κείμενο: Marlykon


Εκτύπωση   Email