Στολείστε το σπίτι με λουλούδια: Το καλύτερο φάρμακο για την κακή ψυχολογία

Στολίστε το σπίτι με λουλούδια: Το καλύτερο φάρμακο για την κακή ψυχολογία

Διαβάσαμε μία ενδιαφέρουσα έρευνα του αμερικάνικου πανεπιστημίου Rutgers η οποία απεδείκνυε την ευεργετική ιδιότητα των λουλουδιών στην ψυχική και συναισθηματική μας υγεία!

Η ομάδα με επικεφαλής την καθηγήτρια ψυχολογίας Jeannette Haviland-Jones, εξέτασε την συμπεριφορά εθελοντών για δέκα μήνες μελετώντας τις αντιδράσεις τους όταν τους πρόσφεραν λουλούδια.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως τα λουλούδια λειτουργούν θετικά στην ανθρώπινη ψυχολογία ενώ ταυτόχρονα παίζουν και ρόλο αγχολυτικού καταπολεμώντας το άγχος.

Ταυτόχρονα τα λουλούδια δημιουργούν άμεση ευτυχία σε αυτόν που τα λαμβάνει. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες, ανεξαρτήτως ηλικίας, παρέλαβαν τα λουλούδια τους με ειλικρινές χαμόγελο και ενθουσιασμό και ένιωσαν ευχαρίστηση και ευγνωμοσύνη. Πέραν δε του στιγμιαίου συναισθήματος χαράς, φαίνεται πως τα λουλούδια καταφέρνουν και επηρεάζουν τη διάθεσή μας και μακροπρόθεσμα αφού σύμφωνα με τα στοιχεία οι άνθρωποι που λαμβάνουν λουλούδια είναι λιγότερο αγχωμένοι, ενώ νιώθουν πολύ πιο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους.

Ένα άλλο ιδαιτέρως σημαντικό στοιχείο είναι πως οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν λάβει λουλούδια έχουν υποσυνείδητα την τάση να μοιράζονται το γεγονός. Γι' αυτό προτιμούν να τα στολίζουν σε χώρους του σπιτιού, όπου όλοι έχουν πρόσβαση, όπως η είσοδος του σπιτιού τους, το σαλόνι τους και η τραπεζαρία τους.

Και μερικές ιδέες για να βάλετε τα λουλούδια στο σπίτι σας και στη ζωή σας:

Ένα μπουκέτο λουλούδια, μια μικρή γλάστρα, ένα τριαντάφυλλο σε μια γωνιά του σπιτιού, στο κέντρο του τραπεζιού, στο πλάι του γραφείου, δίνουν ενέργεια στο χώρο και στη ζωή μας. Και γιατί να περιμένουμε μόνο να μας τα στείλουν σε γιορτές και καλέσματα; Γιατί δεν αγοράζουμε μόνοι μας ένα μπουκέτο για να στολίσει όχι μόνο το σπίτι μας αλλά και την καθημερινότητά και την ψυχική μας διάθεση; Μπορείτε παντού να βάζετε λουλούδια και να παίρνετε τη θετική τους ενέργεια...

Παλιά vintage κουτιά από τσάι, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σαν βάζα, γεμίζοντάς τα νερό. Ένα μπουκέτο ροζ τριαντάφυλλα μέσα σ΄ ένα τέτοιο κουτί θα πάρει άλλο άρωμα.

Ή βάλτε τα σε μακρόστενα απλά βάζα που μοιάζουν με δοκιμαστικούς σωλήνες. Αν είναι διαφανή, πάρτε βολβώδη φυτά για να φαίνονται οι βολβοί. Ένα λουλούδι στο κάθε βάζο, θα δώσει χρώμα και φως στον χώρο σας και στην ψυχολογία σας.

Διαφανή βαζάκια από μαρμελάδα στο μέσον ενός τραπεζιού μια Κυριακή, με ένα μπουκέτο από αγριολούλουδα  μέσα, θα σας θυμίσουν τα παιδικά σας χρόνια.

Τέλος, μέσα σε ποτήρια-σωλήνες, μπορείτε να ρίξετε κόκκους καφέ ή φασόλια και να τοποθετήσετε από ένα λουλούδι με το κοτσάνι του. Αν έχετε περισσότερα από ένα τέτοια ποτήρια, ακόμη καλύτερα, θα τα τοποθετήσετε το ένα πλάι στο άλλο στην τραπεζαρία σας και θα τα χρησιμοποιήσετε για να στολίσετε όταν έχετε καλεσμένους!


Εκτύπωση   Email