Δεύτερη φορά Πανελλήνιες; Υπομονή!!!

Δεύτερη φορά Πανελλήνιες; Υπομονή!!!

Το να δίνεις για δεύτερη φορά Πανελλήνιες, είναι πάνω από όλα, ένα στοίχημα με τον εαυτό σου. Είναι μία υπόσχεση πως δεν εγκαταλείπεις τα όνειρά σου και πάντοτε προσπαθείς για το καλύτερο.

Η επιλογή του να δώσεις Πανελλήνιες για δεύτερη φορά, ίσως να είναι και καλύτερη, καθώς θα έχεις κατασταλάξει περισσότερο και ο ίδιος στον επαγγελματικό προσανατολισμό που θέλεις να ακολουθήσεις.

Οι Πανελλήνιες είναι ίσως η πιο ψυχοφθόρα και απαιτητική στιγμή στη ζωή ενός εφήβου. Η πίεση της κοινωνίας, της οικογένειας και των συγγενών είναι ένα επιπλέον φορτίο για τον υποψήφιο εξεταζόμενο. Είναι ένας θεσμός ο οποίος ναι μεν έχει σημασία, αλλά είναι και σε έναν βαθμό υπερτιμημένος. Πόσοι άνθρωποι δεν ήταν καλοί μαθητές, αλλά κατάφεραν στη ζωή τους να γίνουν μεγάλοι και τρανοί! Γνωρίζοντας αυτό, ξέρεις πως εσύ θα δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου, θα προσπαθήσεις πολύ, αλλά ούτε αυτή η φορά θα είναι καταδικαστική στη ζωή σου.

Για όποιον δίνει Πανελλήνιες δεύτερη φορά: Ηρεμία, υπομονή και πίστη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ πως ό,τι προσπαθούμε στη ζωή αυτή, το κάνουμε πρωτίστως για εμάς και για κανέναν άλλον. Καλή μας επιτυχία!

Κείμενο: Μαρία Σκαμπαρδώνη


Εκτύπωση   Email