Πανελλαδικές εξετάσεις - Βαθμός απολυτηρίου & Μηχανογραφικό

Πανελλαδικές εξετάσεις - Βαθμός απολυτηρίου & Μηχανογραφικό

Για μια ακόμα χρονιά το Υπουργείο Παιδείας δημιουργεί επιπλέον άγχος  στους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Οι νέες αλλαγές στις Πανελλήνιες εξετάσεις πονοκεφαλιάζουν τους 95.000 μαθητές της Β’ Λυκείου, οι οποίοι ακόμη δεν γνωρίζουν τι ακριβώς θα ισχύει με το μηχανογραφικό τους. Οι μαθητές δεν γνωρίζουν ακόμα τί θα ισχύσει την χρονιά που θα εξεταστούν. Οι μαθητές καλούνται, μετά τη λήξη του σχολικού έτους, να συμπληρώσουν ένα πρώτο μηχανογραφικό με 10 τμήματα, προκειμένου να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 

Επίσης καμμία ενημέρωση δεν έχουν σχετικά με τα νέα τμήματα που έχουν δημιουργηθεί. Ποιό είναι το γνωστικό αντικείμενο αυτών των σχολών και ποιά τα επαγγελματικά τους δικαιώματα;

Πρόβλημα επίσης αντιμετωπίζουν και οι μαθητές των ΕΠΑΛ αφού κάποια ΤΕΙ, στα οποία εκείνοι μπαίνουν με 20%, καταργούνται. Με τις συγχωνεύσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ, οι θέσεις αυτές μειώθηκαν κατά 1.143, ενώ αναμένονται και άλλες συγχωνεύσεις.

Ακόμα, δεν υπάρχει ενημέρωση σχετικά με την αντικατάσταση των Λατινικών από την Κοινωνιολογία, ζήτημα που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Ερωτήματα επίσης, υπάρχουν και για το εάν οι μαθητές θα μπορούν να δώσουν μαθήματα που δεν είναι στο δικό τους επιστημονικό πεδίο, θέλοντας να έχουν πρόσβαση σε άλλα τμήματα.

Και ενώ μέχρι χθες γνωρίζαμε ότι ο βαθμός του απολυτηρίου λυκείου θα προσμετράται κατά 10%, σήμερα διαβάσαμε στην εφημερίδα "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" ότι τελικά ο βαθμός του απολυτηρίου δεν θα μετράει καθόλου στον υπολογισμό των μορίων για την εισαγωγή σε κάποια σχολή πανεπιστημίου. Μην ξεχνάμε βέβαια ότι υπάρχει και η εισαγωγή μόνο με το απολυτήριο, η οποία όμως θα αφορά σχολές με βάση κάτω των 9.000 μορίων.

Εκτύπωση   Email