Υπογεννητικότητα και φυγή των νέων στο εξωτερικό. Καημένη Ελλάδα μας

Υπογεννητικότητα και φυγή των νέων στο εξωτερικό. Καημένη Ελλάδα.

Οι νέοι Έλληνες μεταναστεύουν στο εξωτερικό, οι ελληνίδες δεν κάνουν παιδιά και η χώρα μας αργοσβήνει, ενώ οι κυβερνώντες "περί άλλων τυρβάζουν".

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ( ΕΛΣΤΑΤ), τα τελευταία εφτά χρόνια μετανάστευσαν στο εξωτερικό περισσότεροι από 700.000 Έλληνες, κυρίως νέοι, διωγμένοι από τον “ευρωπαράδεισο” της κρίσης, σε αναζήτηση μιας μοίρας στον ήλιο της διεθνούς αγοράς εργασίας. 

Το σχόλιό μας:

Το θέμα της υπογεννητικότητας και της γήρανσης του πληθυσμού είναι ένα από τα πιο βασικά προβλήματα της χώρας μας. Δυστυχώς το κράτος δεν παρέχει εκείνες τις προϋποθέσεις για να δώσει το έναυσμα στην οικογένεια να αυξήσει τον αριθμό των παιδιών. Και όχι μόνο δεν το δίνει, αλλά βάζει και τεκμήρια. Η παραπαιδεία οργιάζει, το επίπεδο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, αρχής γενομένης από την βασική εκπαίδευση είναι κάτι περισσότερο από χαμηλό και η τριτοβάθμια εκπαίδευση επιεικώς απαράδεκτη με τις συνθήκες που επικρατούν εκεί. Το θέμα είναι ότι η Ευρώπη και ειδικά η Γερμανία αναζητά μετά μανίας αποφοίτους και εξειδικευμένους επιστήμονες της χώρας μας. Αυτό και μόνον, έπρεπε να μας κρούσει τον κώδωνα, ώστε αφ' ενός να αναμορφώσουμε την παιδεία, αφ' ετέρου να εκμεταλλευτούμε σαν κράτος την προίκα αυτή για ίδιον όφελος. 

Το Θέμα :


Σύμφωνα πάντα με την ΕΛΣΤΑΤ, το 2014 μετανάστευσαν 106.804, το 2013, 117.094, το 2012 124.694, ενώ ανάλογη ήταν η ροή μεταναστών τα προηγούμενα χρόνια από το 2010 και μετά, έτσι που στο σύνολό τους να ξεπερνούν τα 600.000 άτομα. Η πλειοψηφία τους ήταν νέοι και άντρες, όπως συμβαίνει συνήθως με τα μεταναστευτικά ρεύματα.
Πρόκειται για το τρίτο μεγάλο κύμα μετανάστευσης Ελλήνων στο εξωτερικό, μετά το πρώτο στις αρχές του εικοστού αιώνα και το δεύτερο μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Το τραγικό είναι ότι, σε αντίθεση με τις εποχές εκείνες, σημερα υπάρχει μεγάλη υπογεννητικότητα των ελληνίδων γυναικών, με συνέπεια αυτοί που φεύγουν στο εξωτερικό να μην υποκαθίστανται από αυξημένες γεννήσεις όπως στο παρελθόν.
Αντίθετα από τις παλιότερες γενιές, σήμερα η Ελληνίδα μητέρα γεννά ένα περίπου παιδί κατά μέσο όρο, γεγονός που δεν αρκεί για να διατηρηθεί ο πληθυσμός, αφού αυτό απαιτεί 2,1 παιδια κατά μέσο όρο ανά μητέρα. Έτσι η Ελλάδα γερνάει ραγδαία από υπογεννητικότητα αλλά και από τη φυγή των νέων στο εξωτερικό.
Την ώρα που η Ελλάδα μαστίζεται από αυτή τη μεγάλη υπογεννητικότητα, γερνάει ταχύτατα και χάνει τα παιδιά της που φεύγουν μαζικά ως μετανάστες στο εξωτερικό, η ίδια αυτή ιστορική γωνιά της γης εποικίζεται από μάζες μη αφομοιώσιμων μουσουλμάνων. Οι οποίοι στο ορατό μέλλον θα υπερβούν πληθυσμιακά τους Έλληνες “ιθαγενείς” και θα την καταλάβουν χωρίς να έχει πέσει ούτε μία ντουφεκιά.
Στο όνομα του πονηρού “φιλανθρωπισμού” θα χάσουμε τη χώρα μας, όπως σχεδιάζουν κάποιοι κύκλοι που προγραμματίζουν τη διαδρομή του μέλλοντος, με τη συνδρομή του μισελληνισμού ορισμένων, την ανοησία άλλων και την αφασία πολλών.

Πηγή: https://odosdrachmis.gr

Σχόλιο: Βριχόδης Αναστάσιος

 


Εκτύπωση   Email