Παρέλαση με «Μακεδονία Ξακουστή»

Παρέλαση με «Μακεδονία Ξακουστή»

«Μακεδονία ξακουστή» ακούστηκε στην μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Την ίδια ώρα στην Θεσσσαλονίκη σημειωνόταν ένταση στη μαθητική παρέλαση, ενώ στον Πειραιά υπό τους ήχους του εμβατηρίου «Μακεδονία ξακουστή» πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση.

Αθήνα

Παρά τη σχετική απαγόρευση για το «Μακεδονία ξακουστή», το οποίο δεν ακούστηκε στη χθεσινή μαθητική παρέλαση της Αθήνας, τόσο η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, όσο και η μπάντα του Στρατού έπαιξαν το εμβατήριο sτη διάρκεια της παρέλασης. 

Συγκεκριμένα, το τραγούδι «Μακεδονία ξακουστή» ακούστηκε δύο φορές κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης, προκαλώντας τα χειροκροτήματα όσων βρέθηκαν εκεί.

Την αρχή έκανε η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία έφτασε στο Σύνταγμα παιανίζοντας το εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή».

Στην συνέχεια το εμβατήριο ακούστηκε ξανά, αυτή τη φορά από την μπάντα του Στρατού την ώρα που παρέλαυναν οι Εύζωνες στο Σύνταγμα.

Ο κόσμος καταχειροκρότησε τους Εύζωνες, οι οποίοι προηγουμένως βρέθηκαν στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης για την έπαρση της σημαίας.

 

Ένταση στην Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με το seleo.gr, ομάδα πολιτών που διαμαρτύρεται για τη Συμφωνία των Πρεσπών, μόλις έφτασαν οι επίσημοι στον χώρο της παρέλασης, φώναζαν «αλήτες, προδότες πολιτικοί, η Μακεδονία είναι ελληνική» και τους γιούχαραν, ενώ στη συνέχεια τραγουδούσαν το «Μακεδονία Ξακουστή».

Επίσης, παρά τη σχετική... απαγόρευση το «Μακεδονία ξακουστή» ακούστηκε και από πολίτες που είχαν φθάσει εκεί για να παρακολουθήσουν τους μαθητές να παρελαύνουν. 


Στον Πειραιά

Με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά να παιανίζει και υπό τους ήχους του εμβατηρίου «Μακεδονία ξακουστή» πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση στον Πειραιά.

Αυτή την ωδή για την ελευθερία τραγούδησαν και χειροκρότησαν χιλιάδες Πειραιώτες, οι οποίοι έδωσαν το παρών για να παρακολουθήσουν την παρέλαση.

Στο άκουσμα του αγαπημένου εμβατηρίου των Ελλήνων, οι Πειραιώτες που παρακολουθούσαν την παρέλαση ξέσπασαν σε χειροκροτήματα ενώ σιγοτραγουδούσαν τους στίχους του Μακεδονία Ξακουστή.

 

 

 

Εκτύπωση   Email