Μίνι κυβερνητικός ανασχηματισμός - Στο βάθος εκλογές...

Μίνι κυβερνητικός ανασχηματισμός - Στο βάθος εκλογές...

Αναβαθμίζεται ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος αναλαμβάνει υπουργός Εξωτερικών, αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα την Ευρωπαϊκή Πολιτική ορίζεται η Σία Αναγνωστοπούλου.

Τον ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. 

Το σχόλιό μας:

Αδιάφορος και μεταβατικός ο ανασχηματισμός που ανακοινώθηκε, μέχρι τις εκλογές οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα πλησιάζουν με πιθανή ημερομηνία τον Μάιο. Το Σκοπιανό και η αποχώρηση Καμμένου και η δυσκολία πλειοψηφίας στην ψήφιση νέων νομοσχεδίων συντελούν στην μείωση των πιθανοτήτων της νίκης του Σύριζα.

 

Η Είδηση:

Αναβαθμίζεται ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος αναλαμβάνει υπουργός Εξωτερικών, καθώς όπως ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος «μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη θέση σε ισχύ της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο Πρωθυπουργός δεν κρίνει σκόπιμο να διατηρήσει ο ίδιος το χαρτοφυλάκιο του ΥΠΕΞ».

Αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα την Ευρωπαϊκή Πολιτική ορίζεται η Σία Αναγνωστοπούλου.

Υφυπουργός Εργασίας αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Μπάρκας, καθώς ο μέχρι σήμερα υφυπουργός Νάσος Ηλιόπουλος κατεβαίνει υποψήφιος στον δήμο Αθηναίων.

Υφυπουργός αρμόδια για τη Μακεδονία – Θράκης ορίζεται η Ελευθερία Χατζηγεωργίου, στη θέση της Κατερίνας Νοτοπούλου που έχει θέσει υποψηφιότητα για τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Υφυπουργός Υποδομών αναλαμβάνει ο Θάνος Μωραϊτης.

Τέλος στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής τοποθετείται υφυπουργός ο Άγγελος Τόλκας.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών θα γίνει τη Δευτέρα, μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από το Μόναχο.

Πηγή: https://www.oenet.gr/

Πηγή Φωτογραφίας: https://www.fosonline.gr

Σχόλιο: Βριχόδης Αναστάσιος


Εκτύπωση   Email