Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα-«Ασήκωτο» το κόστος των διοδίων

Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα-«Ασήκωτο» το κόστος των διοδίων

Ξεκίνησε η μεγάλη έξοδος των Αθηναίων ενόψει των διακοπών του Πάσχα.- Τα μέτρα της Τροχαίας- Το βαρύ κόστος των διοδίωνΑπό χθες, Μεγάλη Τετάρτη, έχει σημειωθεί αισθητή αύξηση της κίνησης στα λιμάνια, όπου όλα δείχνουν να κυλούν ομαλά.

Τόσο η Τροχαία όσο και το Λιμενικό Σώμα είναι σε διαρκή επιφυλακή προκειμένου η έξοδος των Αθηναίων να πραγματοποιηθεί όσο το δυνατόν πιο ομαλά και ήρεμα.

Σύμφωνα με στελέχη ακτοπλοϊκών εταιρειών, η κίνηση φέτος αναμένεται να κυμανθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα, με αυξητική τάση στους δημοφιλείς προορισμούς, όπως Κυκλάδες και Κρήτη. Βέβαια, για τις αυξημένες ανάγκες αυτών των ημερών οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν ήδη προσθέσει από χθες έκτακτα δρομολόγια για να εξυπηρετηθούν οι εκδρομείς.

Το Λιμενικό συστήνει σε επιβάτες και οδηγούς να βρίσκονται έγκαιρα στις αποβάθρες αναχώρησης των πλοίων, προκειμένου να επιβιβαστούν χωρίς να ταλαιπωρηθούν και να ακολουθούν τις οδηγίες των λιμενικών.

Ήδη από την Μεγάλη Τετάρτη, σύμφωνα με την Τροχαία, ήταν αυξημένη η κίνηση των οχημάτων στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας αλλά και στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου.

Τα μέτρα της Τροχαίας

Από σήμερα θα ισχύσει, σύμφωνα με την Αστυνομία η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

Πόσο κοστίζουν οι διαδρομές με διόδια στους εκδρομείς του Πάσχα
Ανάλογα λοιπόν με του πού έχουν αποφασίσει οι εκδρομείς του Πάσχα να μεταβούν με το ΙΧ τους για τις διακοπές τους, θα πληρώσουν και το ανάλογο αντίτιμο στα διόδια.

  • Αθήνα-Θεσσαλονίκη 31,25 ευρώ -Με επιστροφή 62,50 ευρώ
  • Αθήνα-Πάτρα 11,80 ευρώ -Με επιστροφή 23,60 ευρώ
  • Αθήνα-Καλαμάτα 13,95 ευρώ -Με επιστροφή 27,90 ευρώ
  • Aθήνα-Ιωάννινα (από γέφυρα Ρίου–Αντιρρίου) 38 ευρώ -Με επιστροφή 76 ευρώ
  • Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη 8,4 ευρώ -Με την επιστροφή 16,8 ευρώ

Εκτύπωση   Email