Ερχεται η Ωκεανίς να μας παγώσει.

Ερχεται η Ωκεανίς να μας παγώσει.

Ξαναβγάλτε τα χοντρά μπουφάν, τα σκουφιά και τα κασκόλ, έρχεται η "Ωκεανίς", με τσουχτερό κρύο, χιόνια και βροχές.

Λίγες μέρες μας άφησε να χαρούμε ο καιρός και τώρα πάλι επιστρέφουμε στην "κανονικότητα" του χειμωνιάτικου Φεβρουαρίου. Έτσι τουλάχιστον μας λένε οι μετεωρολόγοι, ότι δηλαδή από αύριο  και για τρεις ημέρες περιμένουμε έντονη κακοκαιρία. Και το όνομα αυτής, Ωκεανίς.

Οι μετεωρολόγοι βέβαια κρατούν και μια μικρή επιφύλαξη και μας λένε ότι σαφέστερη εικόνα για τον επερχόμενο καιρό, θα έχουμε αργά το βράδυ σήμερα Πέμπτη. Απόψε λοιπόν, θα μας πουν για το πού και πότε θα εμφανιστούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Είναι όμως, λένε, σίγουρο ότι το κρύο θα είναι τσουχτερό, με έντονες βροχοπτώσεις, αλλά και χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινά μέρη ή και μέσα στις πόλεις.

Οι ειδικοί εξηγούν ότι η Ωκεανίς θα έχει κύρια χαρακτηριστικά την μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας λόγω της έλευσης αερίων μαζών πολικής προέλευσης από τα βορειοδυτικά, τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα και τις πυκνές χιονοπτώσεις τόσο σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα, όσο και κατά τόπους σε πεδινές περιοχές. Στην Κρήτη μάλιστα αναμένονται για άλλη μια φορά ισχυρές βροχές.

Επίσης το το Σάββατο και την Κυριακή (23 & 24/2)  πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 9-10 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο, ενώ πολύ θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως έως 9 μποφόρ θα επηρεάζουν κατά περιόδους χερσαίες περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας.

 


Εκτύπωση   Email