Το αγαπημένο FIAT 500 γίνεται ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Το αγαπημένο FIAT 500 γίνεται υπερσύγχρονο ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η ιταλική εταιρεία Garage Italia μετασχημάτισε πρόσφατα ένα κλασικό Fiat 500 Jolly σε ένα εκπληκτικό, μοντέρνο ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Η vintage ομορφιά του αποτελεί μέρος της δουλειάς του Icon-e studio, το οποίο αναδεικνύει τον δυναμικό σχεδιασμό και την αυτοκινητοβιομηχανία της Ιταλίας και έχει αφιερωθεί στην σύγχρονη κατασκευή αυτοκινήτων vintage και την μετατροπή τους σε ηλεκτρικά μοντέλα που κατασκευάζονται κατόπιν παραγγελίας.


"Γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να αγαπούν τα ιστορικά αυτοκίνητα, αλλά και ότι μερικά από αυτά τα αυτοκίνητα θα ήταν δύσκολο να τα οδηγήσουν", λέει ο Carlo Borromeo, διευθυντής του Garage Italia Style Center. "Θελήσαμε λοιπόν να κάνουμε αυτά τα αυτοκίνητα που πάντα ενθουσιάζουν, να μπορούν να χρησιμοποιηθούν, προσφέροντας την ποιότητα, το στυλ και την φιλοσοφία της Garage Italia".

Στο κλασικό Fiat 500 Jolly του 1958 έκαναν ένα εντυπωσιακό make over και μεταμορφώθηκε με την αφαίρεση των τμημάτων της οροφής και των θυρών και την τοποθέτηση κυψελίδας ασφαλείας για να διατηρήσει τη στρεπτική ακαμψία του αυτοκινήτου. Βασικά χαρακτηριστικά όπως οι εξωτερικοί πίνακες, οι εμπρός και πίσω προφυλακτήρες ήταν όλα χειροποίητα. Τα καθίσματα ήταν επίσης χειροποίητα από υφαντό φυσικό σχοινί.


Το παρμπριζ τροποποιήθηκε πλήρως για να βελτιώσει την ασφάλεια και περιλαμβάνει ενισχύσεις σε όλη την περίμετρο. Το ταμπλό είναι εξοπλισμένο με ψηφιακή οθόνη πέντε ιντσών και προσαρμοσμένο γραφικό interface. Τα αρχικά εμπρός και πίσω φώτα (με την προσθήκη των εμπρόσθιων λαμπτήρων LED) διατηρήθηκαν και τα ελαστικά Michelin αντικατέστησαν τα παλιά.

"Η επιθυμία μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα κλασικό Jolly που θα φαινόταν τέλεια στο σπίτι της Riviera, ενώ θα επικαιροποιούσε το στυλ και τις λεπτομέρειες για να ταιριάζει με τις τρέχουσες στυλιστικές τάσεις και τις προσδοκίες ποιότητας", λέει ο Borromeo. "Τα αγαπημένα μου βασικά στοιχεία σχεδιασμού είναι οι λευκοί προφυλακτήρες με επίστρωση σκόνης, τα χειροποίητα καθίσματα σχοινιού, η άψογα ενσωματωμένη ψηφιακή οθόνη. Η προσωπική μου αγαπημένη λεπτομέρεια είναι ο επιλογέας αλλαγής ταχυτήτων με το λαγό και τη χελώνα για να αναπαραστήσει τις δύο ρυθμίσεις ταχύτητας γιατί αποδίδει καλά το πνεύμα του έργου ".

Ο μετασχηματισμός περιλαμβάνει αυτό το κουμπί αλλαγής ταχυτήτων με το λαγό και τη χελώνα για να αναπαριστά τις δύο ταχύτητες ...
Ένας ηλεκτρικός κινητήρας, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον όμιλο Newtron, αντικαθιστά την αρχική μηχανή καύσης και έχει ενσωματωθεί στο αρχικό κιβώτιο ταχυτήτων, επιτρέποντας στους οδηγούς να επιλέξουν από τις δύο ταχύτητες του αυτοκινήτου. Το εύρος οδήγησης είναι περίπου 120 χλμ (74,5 μίλια) με μέγιστη ταχύτητα 85 χλμ. / Ώρα (52,8 μίλια / ώρα). Οι μπαταρίες του αυτοκινήτου μπορούν να φορτιστούν μέσα σε τέσσερις έως οκτώ ώρες απλά συνδέοντας την πρίζα με το βύσμα τύπου 2 που βρίσκεται κάτω από την μπροστινή μάσκα.


Η μετατροπή της Fiat 500 Jolly αποτελεί μέρος του ευρύτερου οράματος του Garage Italia να γίνει θεμελιώδης παίκτης στην τροποποίηση των κλασικών αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά οχήματα. Το κλασικό FIAT 500 είναι μόνο το πρώτο παράδειγμα για το τι διαθέτει το Garage Italia για το έργο Icon-e, με το θεσμικό Fiat Panda στη σειρά.

"Το επόμενο βήμα θα περιλαμβάνει μια μεγάλη αγάπη του Garage Italia: το ισχυρό Fiat Panda", αποκαλύπτει ο Borromeo. "Ξεκινήσαμε με τα αυτοκίνητα που είμαστε πιο εξοικειωμένοι, αλλά η ιδέα είναι να τα ξεπεράσουμε και να μεγαλώσουμε. Χτίζουμε  ανεκτίμητη εμπειρία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και περιμένουμε μεγαλεία στο εγγύς μέλλον".

Πηγή: https://newatlas.com


Εκτύπωση   Email