Alstom & Siemens

Alstom & Siemens

Alstom και Siemens “προσφέρουν” στις Βρυξέλλες τις απαραίτητες παραχωρήσεις, προκειμένου να δρομολογηθεί η συγχώνευση.

Οι Alstom και Siemens, οι γαλλικοί και γερμανικοί αντίστοιχα γίγαντες της τεχνολογίας, δήλωσαν ότι προσφέρουν στις ρυθμιστικές αρχές της Ε.Ε . τις παραχωρήσεις εκείνες που πίστευαν ότι θα αντιμετώπιζαν προβλήματα σχετικά με τη σχεδιαζόμενη συγχώνευση των σιδηροδρομικών τους επιχειρήσεων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, επικαλούμενη τον πιθανό αντίκτυπο στον ανταγωνισμό, ξεκίνησε μια διεξοδική έρευνα νωρίτερα φέτος για τη συγχώνευση των σιδηροδρομικών δραστηριοτήτων στην Alstom, τον ελεγχόμενο από το κράτος κατασκευαστή των τρένων TGV της Γαλλίας, και τη Siemens της Γερμανίας.

"Οι δύο πλευρές πιστεύουν ότι αυτά τα διορθωτικά μέτρα είναι κατάλληλα και επαρκή", ανέφεραν η Alstom και η Siemens σε κοινή δήλωση.

Ωστόσο, δεν υπήρχε εγγύηση ότι τα ένδικα μέσα θα γίνονταν αποδεκτά από τις Βρυξέλλες, ανέφεραν, προσθέτοντας ότι περίμεναν μια απάντηση μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου.

Τα διορθωτικά μέτρα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων και μεταφορές τεχνολογίας ή αδειών, δήλωσε εκπρόσωπος της Alstom στην AFP.

Ο δεσμός είναι πολιτικά ευαίσθητος καθώς η έδρα του ομίλου θα βρίσκεται στην περιοχή του Παρισιού, ενώ αρχικά η Siemens θα κατέχει το 50% του νέου οργανισμού.

Ωστόσο, ο Γερμανικός κολοσσός θα μπορέσει να αυξήσει το μερίδιό του σε πλειοψηφία μετά από μια περίοδο τεσσάρων ετών.

Μια συγχώνευση της Alstom-Siemens έχει συζητηθεί εδώ και χρόνια και ολοκληρώνει τη μετατροπή του γαλλικού ομίλου που πώλησε την ενεργειακή του δραστηριότητα στον αμερικανικό αντίπαλο General Electric το 2015 για 9,5 δισ. Ευρώ.

Αν υποστηριχθεί από τις ρυθμιστικές αρχές, η συγχώνευση θα δημιουργήσει την κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως για την σηματοδότηση των σιδηροδρόμων και τον αριθμό δύο για την κατασκευή αμαξοστοιχιών.

 

Πηγή: https://www.afp.com


Εκτύπωση   Email