Κόκκινα αυγά - Σίγουρη συνταγή 60 ετών!

Κόκκινα αυγά - Σίγουρη συνταγή 60 ετών!

Σίγουρη επιτυχία στα κόκκινα πασχαλινά μας αυγά από την δοκιμασμένη συνταγή της Χρύσας Παραδείση. 60 χρόνια τώρα έτσι βάφουμε τα αυγά μας...

Ρίχνετε σε κατσαρόλα αρκετό νερό. Πλένετε και σκουπίζετε τα αυγά. Διαλύετε τη βαφή με λίγο ζεστό νερό και την ρίχνετε στην κατσαρόλα με 1/2 φλυτζάνι ξίδι. Όταν πάρει βράση τραβάτε την κατσαρόλα από την φωτιά και βάζετε μέσα μερικά αυγά. Ελαττώνετε την φωτιά και αφήνετε τα αυγά να σιγοβράσουν. Αν θέλετε να γίνουν μελάτα τα βγάζετε σε 8 λεπτά. Τα ημίπηχτα θέλουν 10 περίπου λεπτά και τα πολύ σφιχτά 20 ως 25. 

Όταν τ'αυγά βράσουν τα βγάζετε προσεκτικά από τη βαφή και τα σκουπίζετε με ένα λαδωμένο πανάκι. Κατόπιν ρίχνετε στην βαφή άλλα αυγά. Με την ίδια βαφή μπορέιτα να βάψετε ως 50 αυγά.

Κάθε φορά που θα βάζετε αυγά πρέπει προηγουμένως να προσθέτετε και μερικές κουταλιέ ξίδι. Μόνο με το ξίδι πιάνει η βαφή.

Για το βάψιμο και βράσιμο των αυγών πολύ χρήσιμο είναι ένα συρμάτινο καλαθάκι, που να χωρά μέσα στην κατσαρόλα. Θα βάλετε μέσα σ'αυτό μερικά αυγά και θα το βυθίζετε στη βαφή, όταν αρχίσει να βράζει. Έτσι, όταν βράσουν, θα μπορέσετε να τα βγάλετε όλα μαζί ταυτοχρόνως, χωρίς κόπο.

Πηγή: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ -Χρύσας Παραδείση - Βιβλιοεκδοτική 1959


Εκτύπωση   Email