Το Υπουργείο Δικαιοσύνης γνώριζε τα βίντεο με τα «πάρτυ» στις φυλακές, λέει η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης γνώριζε τα βίντεο με τα «πάρτυ» στις φυλακές, λέει η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων

 Στα αίτια για τα οποία υπάρχουν βίντεο με κρατούμενους να ζουν σε κελιά-σουίτες , αναφέρθηκε ο  εκπρόσωπος τύπου της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, Αντώνης Αραβαντινός, με αφορμή το βίντεο με το πολυτελές «πάρτι» κρατουμένων μέσα σε κελί που βγήκε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι λόγοι αυτού του φαινομένου είναι τρεις ενώ – όπως υποστήριξε – το υπουργείο Δικαιοσύνης ήταν ενήμερο για το συγκεκριμένο γεγονός εδώ και 15 μέρες.

«Ο ένας έχει να κάνει με τους κατά καιρούς επίορκους σωφρονιστικούς υπαλλήλους τους οποίους εμείς διαχωρίσει από τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας και τους αποκαλούμε συνυπηρετούντες. Ο δεύτερος έχει να κάνει με ένα κλίμα βίας από ισχυρούς κρατουμένους που έχει ως αποτέλεσμα να επικρατεί ο φόβος και το τελευταίο διάστημα και στο προσωπικό που ξυλοκοπείται, μαστιγώνεται, λοιδωρείται και είναι τρομαγμένο και εγκαταλελειμμένο από την πολιτική ηγεσία. Ο τρίτος έχει να κάνει με την πολιτική που επέλεξε η ηγεσία του υπ. Δικαιοσύνης σχετικά με τη λειτουργία των φυλακών που αφήνει να ευδοκιμούν τέτοιες συνθήκες» είπε ο κ. Αραβαντινός, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

Κατηγόρησε, μάλιστα, την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι «μας είπαν παράκεντρα, μας είπαν ότι προβαίνουμε σε fake news, κοντολογίς μας αντιμετώπισαν σαν σκουπίδια κάτω από το χαλί».

Σχολιάζοντας, τέλος, την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης που εκφράζει την έκπληξη για τα βίντεο «εμείς θα αποκαλύψουμε το ψέμα γιατί το γνώριζαν εδώ και 15 ημέρες σε σύσκεψη στις 19 Μαρτίου υπό τον γενικό επιθεωρητή των φυλακών»

Πηγή: http://www.kathimerini.gr


Εκτύπωση   Email