Νέο ωράριο συναλλαγών στις τράπεζες

Νέο ωράριο συναλλαγών στις τράπεζες

ΕΛΛΑΔΑ

Το νέο μειωμένο ωράριο στη λειτουργία συναλλαγών των τραπεζών θα ισχύσει από την 1η Μαΐου.

Το ωράριο προβλέπεται στη νέα 3ετή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που υπογράφηκε ανάμεσα στην ΟΤΟΕ και τους εκπροσώπους των Τραπεζών
Υπογράφηκε η νέα ΣΣΕ της ΟΤΟΕ, η οποία θα ισχύσει μέχρι 31.12.2021. Υπενθυμίζουμε ότι η διαδικασία των συλλογικών διαπραγματεύσεων κράτησε σχεδόν τρεις μήνες.

Μία από τις διατάξεις της αφορά και την εφαρμογή από την 1η Μαίου 2019 του νέου ωραρίου συναλλαγών των Τραπεζών.

Με τη νέα σύμβαση μειώνεται το ωράριο συναλλαγών κατά 30 λεπτά την ημέρα και διαμορφώνεται από 08:00 έως 14:00, από την Δευτέρα έως και την Παρασκευή.

Με τη νέα ΣΣΕ διατηρούνται τα ποσοστιαία επιδόματα και συνεχίζουν να ισχύουν οι διατάξεις για τα στεγαστικά δάνεια των τραπεζοϋπαλλήλων

Η νέα Κλαδική ΣΣΕ των τραπεζοϋπαλλήλων είναι 3ετούς διάρκειας και περιλαμβάνει σημαντικές ρυθμίσεις:

Η άδεια παρακολούθησης της σχολικής επίδοσης των παιδιών προσαυξάνεται κατά 2 ακόμα ημέρες κατ' έτος μετ' αποδοχών για κάθε τέκνο πέραν του πρώτου. Αυτές χορηγούνται υπό την προϋπόθεση της εξάντλησης της κανονικής άδειας του ημερολογιακού έτους εντός του οποίου οι ως άνω πρόσθετες ημέρες αδείας ζητούνται, άλλως συμψηφίζονται με την ως άνω κανονική άδεια.

Χορηγείται πρόσθετη άδεια με αποδοχές, λόγω γέννησης τέκνου, στον πατέρα, τριών (3) ημερών, χωρίς συμψηφισμό με οποιαδήποτε άλλη άδεια.

Το επίδομα τοκετού διαμορφώνεται στο ποσό των € 2000 για τέκνα γεννηθέντα από 1.1.2019.

Πηγή: https://www.oenet.gr/

Εκτύπωση